www.ruthsmithsavn.com

 

 

 

Ruth Smith Kunst Museum i Våg på Suderø

              

Velkommen til Ruth Smith Kunstmuseets hjemmeside »

 

 

Åbningstider

Ruth Smith Kunstmuseet (også kaldet Ruth Smith Samlingen) havde i juni, juli og august 2021 disse faste åbningstider: Mandag og onsdag mellem kl. 15 og 17. Hvis en gruppe ønsker at besøge museet, kontakt venligt en af bestyrelsesmedlemmerne. Ruth Smith Kunstmuseet er på Vágsvegur 101 i Gamle Skole, se billedet nedenfor.

 

 

 

Biografi

Ruth Smith blev født i Vágur på øen Suðuroy i 1913 og døde i 1958 kun 45 år gammel, da hun druknede mens hun svømmed ud for bygden Nes ved Vágur. Hun blev gift med Poul Morell Nielsen i 1945. Poul var arkitekt, født i Ålborg. Sammen fik de børnene Leif (1947) og Louis (1952). Ruth's forældre var Johan Smith og Elin Caroline Djurhuus. I 1930 flyttede Ruth Smith til Danmark for at uddanne sig til sygeplejerske. Det blev dog ikke til noget. Hun arbejdede først som tjenestepige og derefter på vaskeriet i Diakonissestiftelsen. Ruth Smith havde allerede fra hun var ganske lille tegnet og malet, dette fortsatte hun med i fritiden. En patient på Diakonissestiftelsen så hendes skitser og satte hende i forbindelse med kunstneren Bizzie Højer. Ruth Smith gik derefter på Højer Tegnerskole i nogle år, og i 1936 blev hun optaget på Kunstakademiets Malerskole. Læs mere på kvinfo.dk, hvor Kinna Poulsen har skrevet en biografi om Ruth Smith.

 

Bog om Ruth Smith

I januar 2007 udkom en bog om kunstmaleren Ruth Smith. Det er Dagmar Warming, som har skrevet bogen. Samme dag som en stor særudstilling om Ruth Smith var i Færøernes Kunstmuseum (Listasavnið), blev bogen præsenteret. Dagmar Warming var med til at plaglægge og forberede den store kunstudstilling med over 100 værker af Ruth Smith.

 

Bogen, som er på 294 sider, er skrevet på tre sprog: færøsk, dansk og engelsk.

 

Selvportrættet er i Ruth Smith Kunstmuseet

Selvportrættet som ses øverst til højre her på siden og på bogens omslag her ovenfor, er blandt værkerne i Ruth Smith Kunstmuseet i Vági på Suderø.

 

 

Forskelligt »

 

 

Billedgalleri

Her på hjemmesiden kan du se et galleri med billeder fra Ruth Smith Kunstmuseet i Vágur.

 

 

 

Ruth Smith særudstilling i Ribe Kunstmuseeum.

 

Ruth Smith Samlingen har været udlånt til Ribe Kunstmuseum til en særudstilling 18. januar til 30. marts 2008 med ca. 60 malerier og tegninger af Ruth Smith. Læs mere på Ribe Kunstmuseums hjemmeside (nederst, efter resumé af Anna Ancher udstillingen).                        

 

 

 

Listasavn Føroya havde særudstilling med værker af Ruth Smith i 2007 »

 

 

26. januar - 9. april 2007 var vores Ruth Smith Samling udlånt til Færøernes Kunstmuseum i Tórshavn, som havde en særudtilling med hendes værker. Læs mere om udstillingen og se malerier og tegninger på art.fo.

 

 

 

© 2011 • Ruth Smith Savnið • ruthsmithsavn@ruthsmithsavn.com Vágsvegur 101• FO-900 Vágur  • Færøerne

  Tel. +298 221215 (Ásgerð) • 597368 (Sólrun) • 573044 (Maud) • 213500 (Sævar) • 373289 (Petur)